Storleksguide för MEDISOX stöd/kompressionsstrumpor

Här finner du alla medisox produkter.

Bra att veta när du väljer strumpstorlek.
Oftast räcker det att man väljer strumpa efter sitt skonummer. Är du lång men har en liten fot bör du gå upp en storlek så att strumpan inte blir för kort. Detta gäller även för dig som har kraftiga vader och anklar. När/om du mäter dina ben så ska det göras på morgonen, innan benen börjar svullna. Mät med måttband där ankeln är som smalast och där vaden är som bredast. Om måtten inte stämmer exakt så gör det inte så mycket. Huvudsaken är att strumpans längder stämmer på ditt ben.
En stödstrumpa ska sluta cirka två finger bredder nedanför knävecket.
Är strumpan för lång så får man aldrig vika ned skaftet  utan man ”föser” ihop överskottsmaterialet på benet. 

På Medisox bomulls- och ullstödstrumpa kan skaftet klippas av.

Medisox alla stödstrumpor bibehåller sin form och krymper inte vid tvätt, oavsett vilket material du väljer. Strumpan ser liten ut när den ligger förpackad, men töjer sig vid påtagning. Skön komfort och bra passform. Rymlig tådel och hälförstärkt.

Vi använder ÖKO-tex garner, vilka inte är skadliga för människa och natur. Ullen är mulesing fri. Stickas i olika material som bomull, merinoull, polyamid eller Skinlife. Över 30 års erfarenhet.

Skostorlekar 36/37, 38/39, 40/41, 42/43, 44/45, 46/47, 48/49. 

Trend modeller samt nylonstrumpan stickas t.o.m. storlek 43.

Viktigt att stödstrumpan har:

  1. Rätt graderat, avtagande tryck upp mot knät, högst vid ankeln och lägst vid knät

  2. Små storleksintervaller för optimal passform. Från storlek 36/37 ända upp till storlek 48/49. 

  3. Ingen dubbelmudd/strumpkrage upptill, trycket kan då bli för högt så att blodet stasar.

MEDISOX stödstrumpor är CE-märkta, tillverkade enligt svensk standard och är registrerade hos Svenska Läkemedelsverket. Vi har en egen mätutrustning där vi konstant kontrollmäter anliggningstrycket för att säkerställa kvalitet och funktion på våra produkter, detta är unikt. 

Att bära medicinska kompressionsstrumpor hjälper till att motverka trötta fötter och svullna ben. Kompressionsstrumpor lindrar och förebygger åderbråcksbesvär samt minskar risken att drabbas av blodproppar i benen. Ta på dig stödstrumporna direkt när du vaknar innan benen hunnit svullna. Materialet i strumpan spelar ingen roll men strumpor med kompressionsklass 1 ger bäst stöd. 

Finns även vår ZOFT modell med lättare stöd och även här med graderad kompression.

Ankelstödstrumpa i mjuk bomull eller merinoull ger skönt stöd för vrist och ankel. Underbar passform, inga onödiga veck i skorna. Ankelstödstrumpan motverkar lätt svullna fötter. Har du svullna ben rekommenderar vi någon av Medisox knämodell.

OFFICE, dam, 140den. LjusbeigeFörbandsstrumpa. Natur

Så här sätter du på strumpan